Onze merken

Bij JOMIXSY vind je alleen maar fair fashion kledingmerken. Dat is kleding die eerlijk geproduceerd is. Op deze pagina kun je over al onze merken iets lezen. Klik hier om naar de webshop te gaan en kleding van de merken te bekijken.

ARMEDANGELS

Wij sluiten niet langer onze ogen voor de misstanden in de textielindustrie en daarom is gebruik van biologisch katoen voor Armedangels geen trend, maar een levensinstelling. Zij steunen katoenboeren in India met het aanpassen van hun katoenvelden voor de biologische landbouw op lange termijn. Hierdoor wordt minder kostbaar drinkwater verspild en de aarde niet belast met chemicaliën. 

Armedangels designs zijn comfortabel om te dragen en zacht op de huid, omdat de teelt en het  productieproces van biologisch katoen vrij van pesticiden en chemicaliën zijn. Dankzij de goede kwaliteit zitten de items na het wassen nog steeds perfect. Kleuren blijven helder en afdrukken zijn duurzaam. 

Armedangels betaalt katoenboeren meer dan gebruikelijk, zoveel dat ze hun families kunnen onderhouden en hun kinderen niet hoeven mee te werken. Kinderen horen op school en niet op het land. De prijs voor ruwe katoen ligt gegarandeerd boven de wereldmarktprijs waardoor het bestaan van de boeren wordt beschermd. Met het Fairtrade keurmerk hebben we een sterke partner aan onze kant. De arbeiders die betrokken zijn bij de productie werken onder eerlijke sociale en hygiënische omstandigheden. Alle werknemers in het gehele productieproces verdienen genoeg om hun families buiten de armoedegrens te laten leven.

Päälä

Päälä is een Fair Trade merk van Nederlandse bodem, dat shirts produceert met respect voor mens en milieu. Hoewel de naam doet vermoeden dat het een Fins merk is, kozen ze ervoor om het deze naam te geven, omdat de ontwerpen een Scandinavische uitstraling hebben. De stoffen die ze gebruiken zijn uitsluitend duurzaam, biologisch en GOTS gecertificeerd. Het naaien van de shirts gebeurt volgens de regels van de Fair Wear Foundation.

Elk Päälä shirt is met de hand gezeefdrukt in hun Amsterdamse studio. De ontwerpen zijn bedrukt met inkten op waterbasis, die weinig invloed hebben op het milieu. Elk seizoen creëren ze een nieuwe collectie geïnspireerd op de natuur, poëzie en creativiteit. Alle shirts worden ethisch geproduceerd, zodat iedereen kan genieten van duurzame mode!

Komodo

Bij Komodo zijn ze toegewijd aan het maken van kleding die duurzaam is en geen negatieve impact heeft op het milieu. Ze zijn gepassioneerd over het beschermen en verzorgen van onze planeet, maar ze houden ook van mode en geloven niet dat de twee elkaar moeten uitsluiten. Waarom kunnen we er niet geweldig uitzien terwijl we ons inzetten voor de wereld waarin we leven? !!

De toekomst van onze planeet is iets waar we allemaal verantwoordelijk voor zijn. Komodo streeft sinds 1988 naar milieuvriendelijke mode. Gebruikmakend van hoogwaardige biologische, natuurlijke en ecovezels en baanbrekend met innovatieve stoffen zoals groene PU-coating en gerecycled PET, uit plastic flessen. De meeste van hun producten zijn veganistisch en allemaal vrij van wreedheid. Ze zijn bezig om plastic voor eenmalig gebruik in hun supply chain terug te brengen naar nul. Komodo is GOTS-gecertificeerd en lid van de soil association.

King Louie

Het merk King Louie is ontstaan in Amsterdam. De oprichters zijn begonnen in 1981 op de Noordermarkt met het verkopen van vintage kleding en hadden vanaf 1983 ook hun eerste Exota winkel in de Jordaan geopend. In de jaren 80 introduceerden zij hun eerste eigen product. Zij hebben het altijd belangrijk gevonden kleding te ontwikkelen waar mensen vrolijk van worden. Kleding met zelf ontworpen printjes, heel kleurrijk en een goede pasvorm. De collectie van King Louie bestaat uit een zeer uitgebreid assortiment aan vestjes, tops, t-shirts, broeken, rokken en blouses of nette blazers. Nieuw eigentijds, modisch maar zeer draagbaar en altijd met een kleine retro touch.

King Louie wil graag bijdragen aan een betere wereld en voelt zich verantwoordelijk voor de mensen die de kleding maken. Ze werken alleen samen met fabrikanten die goede arbeidsomstandigheden garanderen. Daarom hebben ze zich aangesloten aan de Fair Wear Foundation, een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Maar er zijn meer plannen voor de toekomst. Op dit moment is er 10% van de kleding GOTS-gecertificeerd, deze kleding is dankzij biologische vezels en de juiste productie volledig duurzaam. Ook nieuw zijn King Louie jurkjes van gerecycled polyester ze zijn gemaakt van oude  PET-flessen.

Le Pep

Le Pep is een jong en sterk groeiend Nederlands merk met een eigen visie en koers. Le Pep kleding is elegant, verrassend en met oog voor stijlvolle details is het vaak net even anders. Deze collectie kun je door de rijke materialen en heerlijke jerseys bij verschillende gelegenheden de hele week door dragen. De ene keer luxe, de andere keer comfortabel maar altijd vrouwelijk. Le Pep hecht waarde aan kwaliteit. Dit zie je terug in de mooie stoffen en in de pasvorm. De stoffen zijn stevig, van hoge kwaliteit en aan een goede pasvorm is veel aandacht besteed.

Alle producten worden met aandacht zorg en liefde vervaardigd. Ze reizen meerdere keren per jaar naar verschillende landen om net dat ene unieke stofje te vinden. Ze werken met kleine ateliers die ze regelmatig proberen te bezoeken om de kwaliteit te waarborgen en toe te zien op goede werkomstandigheden. De kleding wordt geproduceerd in onder meer in Polen, India, Tunesië, China en Portugal. Alle items worden veilig en eerlijk geproduceerd.

Wow To Go & Who’s That Girl

Het Antwerpse merk Wow To Go & Who’s That Girl of ook wel WTG genoemd is 15 jaar geleden ontstaan door een stel jonge mensen met een duidelijk beeld van wat ze leuk vonden. Ze hielden van vintage zonder de muffe geur. Couture zonder prijskaartje, kleuren en coole prints die niemand anders droeg. En vooral hadden ze genoeg van het zoeken naar het totaal onvindbare. Dus dachten ze waarom blijven we zoeken naar de heilige graal van de mode als we het zelf kunnen maken? De verrassing bleek dat zij niet de enige waren die betaalbare ‘wow’ kleding wilden. Hun kleurrijke jurken, shirts, rokken en broeken verkochten zo goed dat ze binnen een paar jaar een winkel openden met een uitgebreide collectie in volle groei. Ze ontwerpen comfortabele kleding, waarmee je, je in een oogwenk kunt aankleden en alle vormen en maten flatteert. De sterren van hun collecties zijn mooie vrouwen die we op straat zien, geen professionele modellen. 

Hun collectie is fair gemaakt door vertrouwde leveranciers waarmee ze al  vanaf het begin hebben gewerkt. Ze bezoeken de fabrieken twee keer per jaar en hun belangrijkste leveranciers hebben certificaten van Sedex. Dit is een onafhankelijke organisatie die regelmatig controles uitvoert met betrekking tot ethische productie.

Matt & Nat

MATT & NAT staat voor MAT (T) ERIAL + NATURE.
MATT & NAT is een veganistisch merk, sommige ideeën sluipen binnen alsof ze altijd zo bedoeld waren. Het idee achter MAT (T) ERIAL en NATURE kwam oorspronkelijk tot leven in 1995, in het prachtige Montreal. Ze zijn gepassioneerd en hebben ontzag voor de wereld die hun omringt.

Verschillende veganistische leersoorten worden gebruikt bij de productie, de wetenschappelijke termen zijn PU (polyurethaan) en PVC (polyvinylchloride). PU is minder schadelijk voor het milieu dan PVC en het gebruik ervan heeft absoluut de voorkeur, waar mogelijk. Naast het feit dat ze vegan zijn, zijn duurzame materialen constant afkomstig uit ontwerp; deze omvatten gerecycleerde nylons, kurk en rubber. Bovendien zijn al hun voeringen gemaakt van 100% gerecyclede flessen.

De tassen worden vervolgens geproduceerd in China, in kleine fabrieken waar ze al lang een relatie mee hebben. Ze werken alleen samen met fabrieken die in overeenstemming zijn met ethos en controleren regelmatig of alle activiteiten aan de normen voldoen. Ze zorgen ervoor dat de fabrieken waarmee ze werken in aanmerking komen voor de SA8000-standaardcertificering.

De ontwerpen zijn goed doordacht en bedoeld als praktisch. Bovendien gaan de tassen dankzij hun duurzaamheid en sterkte heel lang mee en zijn het dus duurzame producten.

Miss Green

Miss Green is helaas gestopt met het produceren van duurzame kleding.