0
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

Over onze Fair Fashion merken.

Bij JOMIXSY vind je alleen maar fair fashion kledingmerken. Dat is kleding die eerlijk geproduceerd is. Op deze pagina kun je over al onze merken iets lezen. Klik verder om naar de webshop te gaan en kleding van de merken te bekijken.

Armed Angels

Wij sluiten niet langer onze ogen voor de misstanden in de textielindustrie en daarom is gebruik van biologisch katoen voor Armed Angels geen trend, maar een levensinstelling. Zij steunen katoenboeren in India met het aanpassen van hun katoenvelden voor de biologische landbouw op lange termijn. Hierdoor wordt minder kostbaar drinkwater verspild en de aarde niet belast met chemicaliën. 

Armed Angels designs zijn comfortabel om te dragen en zacht op de huid, omdat de teelt en het  productieproces van biologisch katoen vrij van pesticiden en chemicaliën zijn. Dankzij de goede kwaliteit zitten de items na het wassen nog steeds perfect. Kleuren blijven helder en afdrukken zijn duurzaam. 

Armed Angels betaalt katoenboeren meer dan gebruikelijk, zoveel dat ze hun families kunnen onderhouden en hun kinderen niet hoeven mee te werken. Kinderen horen op school en niet op het land. De prijs voor ruwe katoen ligt gegarandeerd boven de wereldmarktprijs waardoor het bestaan van de boeren wordt beschermd. Met het Fairtrade keurmerk hebben we een sterke partner aan onze kant. De arbeiders die betrokken zijn bij de productie werken onder eerlijke sociale en hygiënische omstandigheden. Alle werknemers in het gehele productieproces verdienen genoeg om hun families buiten de armoedegrens te laten leven.

>> Shop hier fair trade kleding van Armed Angels

Päälä

Päälä is een Fair Trade merk van Nederlandse bodem, dat shirts produceert met respect voor mens en milieu. Hoewel de naam doet vermoeden dat het een Fins merk is, kozen ze ervoor om het deze naam te geven, omdat de ontwerpen een Scandinavische uitstraling hebben. De stoffen die ze gebruiken zijn uitsluitend duurzaam, biologisch en GOTS gecertificeerd. Het naaien van de shirts gebeurt volgens de regels van de Fair Wear Foundation. Elk Päälä shirt is met de hand gezeefdrukt in hun Amsterdamse studio. De ontwerpen zijn bedrukt met inkten op waterbasis, die weinig invloed hebben op het milieu. Elk seizoen creëren ze een nieuwe collectie geïnspireerd op de natuur, poëzie en creativiteit. Alle shirts worden ethisch geproduceerd, zodat iedereen kan genieten van duurzame mode!

>> Shop hier je duurzame, biologische, fair trade shirt van Päälä

LangerChen

WHERE FASHION MEETS FUNCTION! 

LangerChen is een Duits-Chinees fair fashion merk die sinds 2009 eerlijke, duurzame jassen produceert die GOTS gecertificeerd zijn in een veilige BSCI fabriek in China.
De speciaal ontwikkelde biologische jassen zijn gemaakt van een reeks innovatieve stoffen met de focus op unieke 2-3 laags natuurlijke Soft Shell. Waarbij polyester of andere mengsels worden vervangen door 100% natuurlijke vezels. Door hun technieken zijn ze in staat om elastische, ademende, lichte, zachte jassen te creëren die wind- en waterafstotend zijn. Hierdoor zijn de jassen draagbaar het hele jaar door ongeacht de weersomstandigheden.
LangerChen combineert de tijdloze eenvoud met hoge functionaliteit, comfort en de warmte van buitenkleding. De formele en informele stijlen garanderen dat je niet langer hoeft te kiezen tussen een goed gevoel en er fantastisch uitzien.

Shop hier je duurzame, biologische, fair trade jas van LangerChen >>

iNTi

Het modemerk iNTi uit Nederland werkt met een team van bijna 400 lokale breisters in Ecuador. iNTi is een indrukwekkend, E-kwalitiet gevestigd bedrijf dat ontwerpt en produceert high-class, orginele handgebreide wollen mode voor een internationale markt. iNTi heeft een eco-vriendelijk, duurzaam en verfijnd beleid en respectvol met elkaar verbindt; natuur, cultuur en mensen. Ieder kledingstuk is steek voor steek met twee breinaalden en met Peruaanse alpaca en merino wol door lokale breisters gemaakt. De handtekening staat zelfs in het label van het item.

Shop hier je duurzame, eco- en diervriendelijke wollen handgebreide fair fashion item van INTI >>

ROYAL BAMBOO

De shirts van ROYAL BAMBOO zijn fair gemaakt van ecologische vriendelijke bamboe. Bamboe is zacht voor je huid en beter voor het milieu dan katoen. Ontworpen vanuit de 'slow fashion' filosofie geeft dit merk je de kans om een stijlvolle en duurzame keuze te maken. Een shirt van ROYAL BAMBOO zal één van die favoriete kledingstukken zijn in je kledingkast. Elegant en nooit uit de mode!

Shop hier je duurzame, ecologische vriendelijke bamboe shirt van het slow fashion merk ROYAL BAMBOO >>