0
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

Keurmerken,wat betekent dit label?

KEURMERKEN:

Fair Wear Foundation

 keurmerk fair wear foundation

Fair Wear Foundation is een initiatief van ondernemersorganisaties in de modebranche en worden ondersteund door een college van deskundigen. FWF werkt met een gedragscode voor de kledingindustrie. Kledingbedrijven die deze gedragscode ondertekenen verbinden zich ertoe de arbeidsomstandigheden in hun fabrieken te laten inspecteren. Ze voeren verbeteringen door en werken naar de normen toe. Dit gebeurt aan de hand van een werkplan dat door FWF wordt goedgekeurd. Bedrijven die dit engagement aangaan mogen het logo gebruiken. Ze moeten jaarlijks verslag uitbrengen over de aangetroffen arbeidssituatie en de verbeteringen.

GOTS

Keurmerk GOTSGOTS is een label voor biologisch textiel. Daarnaast garandeert het label dat het textiel geen schadelijke residu's bevat. De textielfabrieken moeten zuinig omspringen met water en energie, terwijl de arbeiders beschermd worden door een hele reeks ILO-conventies (geen kinderarbeid, leefbaar loon...). Het label wordt onafhankelijk gecontroleerd en heeft als doel nationale labels inzake biologisch textiel te vervangen door één duidelijk herkenbaar mondiaal label.

Soil Association

Keurmerk Soil AssocationHet Soil Association organic standard label is een Brits keurmerk voor biologische producten zowel voor voeding als niet-voedingsproducten. Soil association houdt zich bezig met het campagne voeren voor biologische landbouw en het certificeren van biologische producten.

Ecocert

Ecocert Keurmerk
Het label geeft aan dat het product voldoet aan de standaarden van zowel fair trade (goede arbeidsomstandigheden en eerlijke prijs voor de producenten) als biologische landbouw. Daarnaast zijn er nog bijkomende milieuvoorschriften inzake energie-, watergebruik en bescherming van de biodiversiteit. Het label wordt gecontroleerd door Ecocert zelf, dat geaccrediteerd is door de Franse overheid.

EKO

Keurmerk EkoHet label geeft aan dat de producten van biologische oorsprong zijn. De belangrijkste regel is dat u het EKO-keurmerk alleen mag gebruiken op producten die voor meer dan 95% uit biologische ingrediënten bestaan. Producten vanuit landbouw in omschakeling naar biologische productie mogen het EKO-keurmerk niet voeren.
Skal is wettelijk eigenaar en merkhouder van het EKO-keurmerk. Waar nodig neemt Skal maatregelen om misbruik tegen te gaan.

 Fairtrade

Keurmerk Fairtrade
Het is een betrouwbaar en onafhankelijk gecontroleerd label met vooral aandacht aan economische en sociale criteria. Het label garandeert goede arbeidsomstandigheden, een beperkte impact op het leefmilieu en biedt een (financiële) meerwaarde aan de producent en zijn gemeenschap Het label komt voor op een breed gamma van producten. 

 Made-By

Keurmerk Made byMade-By is een initiatief dat modemerken en retailers ondersteunt bij hun transitie naar een. Door samen te werken met modemerken en retailers tracht het label bedrijven te overtuigen te kiezen voor. Er zijn geen voorwaarden verbonden voor het behalen van het label. Wel worden deelnemende bedrijven jaarlijks door Made-By gescreend op hun vooruitgang. De rapporten hiervan zijn beschikbaar op de website van Made-By.

SA8000

Keurmerken 

SA8000 is een label voor goede arbeidsomstandigheden in het productieproces.